Voer jij echt nog zelf je prestaties in?

Voer jij echt nog zelf je prestaties in?

Lexor

Voer jij echt nog zelf je prestaties in?

Heb je daar al even bij stil gestaan? Voor tijdsregistratie zitten namelijk al veel meetpunten in de software die je sowieso gebruikt. Vaak beschikt MS Office (365) al over de meeste essentiële data als je op projecten werkt. Dat kan dus veel gemakkelijker als je die beschikbare gegevens slim gebruikt.

Waarom zou je werk dubbel doen ? De afspraken uit je Outlook agenda, de emails in je Outlook outbox, je MS Teams telefoongesprekken… Daar bestaan allemaal digitale sporen van, zonder enige moeite, inclusief timestamps. Met behulp van solide interfaces, doordachte AI (Artificial Intelligence) en een stevig opgezette self training logic kan je dus redelijk ver jouw werkdag reconstrueren met enkel en alleen al deze data (en dus met minimale effort). Ja, goede software kan duidelijk inschatten (en leren) hoeveel tijd je gestoken hebt in het schrijven van een email en voor welk dossier/project je die schreef.

Het werk waar je geen digitale sporen bij hebt nagelaten (studie, voorbereiding, calculaties) dat zal je in de meeste gevallen zo wel uit je hoofd nog weten of had je sowieso in je agenda gepland. Stel je voor: Gewoon even nakijken, eventueel iets aanpassen, en klaar! Een droom of verre toekomst ? Zeker niet met de huidige technische stand van zaken. Dat is zeker mogelijk en nu al beschikbaar. Je moet alleen maar gericht zoeken tussen de vele verouderde tools.

Denk ook maar eens aan al die kleine versnipperde tijdsblokjes waarvoor je nu niet de tijd kan nemen om ze te noteren: Een telefoontje onderweg, een kort mailtje tussendoor etc…. Het kan aardig oplopen in jouw tijdsbesteding als je druk bezig bent. Als je deze prestaties (extra) kan factureren zal dat vlug een positief resultaat geven voor jouw inkomsten en het is bovendien ook nog zeer objectief vast gelegd: Kristalhelder te verklaren aan de gefactureerde klant. Ben je meer bezorgd over de rendabiliteit van jouw projecten, dan heb je minder (vage) overhead kosten door de volledigheid van zo een systematische aanpak. Een aanpak die bovendien uniform is: Gedaan met Jan registreert op zijn manier en Piet op een andere (of zelfs Dirk registreert helemaal niet). Medewerkers zijn namelijk niet altijd even gemotiveerd om juist te registreren. Nu hoeft dat geen effort meer te kosten.

De zogenaamde time trackers/time sheets van de laatste generatie zijn dus lang niet meer het stereotype, bewerkelijke, stopwatch model, waarbij je duizend kliks nodig hebt en manueel noteert. Wie slim is investeert in de laatste generatie van deze categorie software en laat zijn beschikbare data voor zich werken. Dat is vollediger (niets vergeten), dat is juister (objectief geregistreerd) en dat is gemakkelijker (automatisch). Win, win win. Kortom: Meer tijd om echt met jouw projecten bezig te zijn.
 

Voor de grote groep van Office 365 gebruikers biedt het Belgische Lexor (van het sofwarehuis Flexsoft) al een heel vergaande en performante oplossing, met een unieke overzichtelijke calendar view waarbij je in een oogopslag ziet wat er al uit je data kan voorgesteld worden, en waar eventueel nog aanvullingen nodig zijn. Lexor gebruikt daarbij ook data uit uw CRM systeem (Projecten, contacten enz…). Wat een zeer performante en betrouwbare match geeft. 

Lexor